Vildmark

Skogshuggare för ett dygn

Vi vill med detta program ge familjer tillfällen att lära sig hugga ved och hantera skarpa verktyg på ett riktigt och säkert sätt.

Start varje måndag i veckorna från vecka 27 till och med vecka 34. Ring eller skriv till oss för att boka  tider !

Ett familjeäventyr där alla kan vara med stora som små. Under dagen lär man sig hugga ved, hantera verktygen såg, yxa och kniv. Fälla träd, grena, såga upp och klyva samt stapla för torkning. Vi håller med all skogsutrustning samt skyddshandskar.

Grundpris  per deltagare  350.-

De som önskar kan övernatta i en kolarkoja / fyrkantkåta eller eget tält till Kanotaktivitet på kvällen.

Prova på klättring

(Kvällsaktivitet för enskilda)

Klättring är en utmärkt barn -och ungdomsaktivitet, spänning och adrenalinkick under säkra former med professionell ledare. Testa själv på Base Camp, Risviken vid Nordmarkens Kanot Center.

Vi lär er säkerhet vid klättring, hantering av rep, selar och aktuella knopar. Ni klättrar på klättertorn utomhus. All utrustning för klättring ingår.

Tid:
Tisdagar veckorna 27-35 kl. 18.00 till 20.00
Vid regn ingen aktivitet.
Pris SEK 375:- per person.
Möjlighet att grilla korv för de som önskar efter klättringen.

Vildmarksäventyr för ungdom

Minimum 16 deltagare.

Ungdomsprogram med mycket aktiviteter. Vi har ett 30 tal olika äventyr med bland annat Mountainbike, klättring, rappelling (nedfirning från hög klippa). Kanot på smala vatten, klättring i grotta.

Du bor på vår Base Camp med timrade vindskydd, eldstäder och ett utekök. Boende alternativt i fina militärtält eller indianska TeePee´s . Mycket fina hygienutrymmen. Självklart står vår gillestuga och lektionssal till förfogande. Vår butik där du kan köpa det mesta är öppen dagligen mellan 0900-19.00
Special förläggning för ledare/lärare, med möjligheter att bo i egen "vildmarkskoja"

Instruktör/ Instruktörer med vid alla specialmoment under hela tiden.

Begär förslag och pris separat , ange hur många som kommer.

Proviant kan beställas av oss. För egen matlagning kan du låna all utrustning av oss för en större grupp.

Wilderness Experience International Survival School

Kortkurser för föreningar och företag. Testa medarbetarna under ett par dygn i vildmarken. Vi genomför kurser från nybörjar nivå till veckolånga extrema överlevnadskurser. Kompletta arrangemang med all utrustning.

Begär offert för ert specialarrangemang.

Årligen har vi veckokurser för deltagare främst från England. Max 14 deltagare från Storbritannien där språket är engelska. Vi tar åter upp våra internationella Bushcraft och Överlevnadskurser med max 14 deltagare.

WEISS Överlevnadskurs

Klicka på Bushcraft för detaljer och kursprogram. All undervisning sker på engelska. Svensk instruktör följer med på kurserna. Minimiålder 18 år.

Multisport "The Ultimate Challenge"

3 dygn med extrema övningar till lands, till sjöss och i luften.

Vi kan erbjuda ett 30-tal olika övningar med varierande svårighetsgrad.

Här kan bland annat ingå:

•Klättring på högklassig klippa med nedfirning
•Mountainbike i terräng eller skogsbana
•Kanottävling på kort eller långbana
•Paddling i större gummibåt
•Pistolskytte på skjutbana
•Löpning på terrängbana
•Olika skjutmoment med luftpistol, luftgevär, pilbåge, blåsrör m.m.


Multisportarrangemangen anpassas till aktuell åldersgrupp och tidigare vana. Vi lämnar en heltäckande offert vid förfrågan när vi tillsammans har bestämt ett lämpligt program. Antal dagar/ dygn kan anpassas enligt önskemål. Vi lämnar gärna referenser.

Äventyr för stor och liten

Våra populära 3-dagars familjeäventyr med många spännande aktiviteter för hela familjen

I priset ingår:
Ansvarig ledare. Övernattning i 2-3 mans tält / alternativ indiansk TeePee för
större familj.
Tillgång till utekök , frys och kyl.
All utrustning för de olika aktiviteterna inkl. hjälm och flytvästar.

Program
Dag: 1
Kanotpaddling till fint område. Bad, besök vid bäverhydda. Lägereld på kvällen

Dag: 2
Äventyrsdag med klättring och nedfirning från klippa och klättertorn. Mountainbike

Dag: 3
Skogsdag med många äventyrsaktiviteter

Priser; Vuxen 1750:- SEK Barn (under 16 år) 1250:- SEK

Äventyrsdag med hela företaget

Vi kan erbjuda en Äventyrsdag för medarbetare inom företagssektorn med inriktning på korta och kul vildmarksupplevelser.

Offert lämnas gärna för ett komplett äventyrsarrangemang. Avsluta gärna äventyret med bad i den indianska Sweat Lodgen och ett härligt dopp i Hottuben. Vi ordnar alla måltider från enkla grillrätter vid lägerelden till kompletta vildmarksmenyer med flera rätter.

Begär offert.

Indian Sweat Lodge and Hot Tub.

Vildmarks Spa vid Västra Silens strand.

Den indianska Sweat Lodge kommer ursprungligen från Nordamerika. Indianerna värmde stenar tills de blev rödglödande. Sedan flyttades dessa in i en "svetthydda" som var byggda av böjda kvistar och som stod i en ring täckta med skinn. I svetthyddan hällde man vatten på stenarna och hade välluktande örter som påstods ge kontakt med Manito, indianernas beskyddare.

Idag kan du själv uppleva en lite modernare "svetthydda" i Risviken söder om Årjäng. Hyddan av kvistar är utbytt mot en timrad bastu men det eldas direkt på golvet för att få stenarna glödande. Välluktande löv- och örtolja blandas i vattnet som sedan hälls på stenarna. När du känner att du har suttit i bastun och börjar bli för varm, tag ett hastigt dopp vid den lilla sandstranden. Vintertid har vi en isvak, kallt men skönt! Efter doppet i sjön, upp i Hot Tuben. Det är ett stort träkar med plats för åtta-tio personer. Vattnet är uppvärmt till 39 grader, härligt varmt.

Efter badet ordnar vi gärna allt från en grillmåltid till en mera komplett middag. Vi kan vara ute vid lägerelden, i en större indiansk TeePee eller i en mindre kolarkoja allt efter önskemål och antal. Bästa tiden för en Sweat Lodge är på kvällen strax före solnedgången. Området upplyses med facklor och eldar. Se fullmånen, hör storlommen och lyssna till tystnaden.